Bár az Opera és a Firefox mobilböngészők továbbra sem mentek át az AppStore engedélyezési eljárásán, már négy browser is letölthető az Apple online boltjából. Az engedélyezés egyik feltétele, hogy az új programok többletszolgáltatást nyújtsanak a korábban elfogadott alkalmazásokhoz képest, talán ez lehet a Mozilla és az Opera elutasításának indoklása. Meg hogy nem szeretnének konkurenciát a Safarinak.

A mazochista

Az Edge Browsernek elnevezett alkalmazásnak például az az extra képesége, hogy az ember idegeire megy, mivel semmiféle navigációs menüsort, vagy címsort nem tud felmutatni. Ha meg akarsz nyitni egy URL-t, az iPhone beállítássainál kell szöszmötölni. A böngésző ingyenesen letölthető, de a magyar Store-ból nem elérhető. Nem is baj.

A linkhuszár

A Webmate nevű böngésző úgy tudja megnyitni a weboldalakon található linkeket, hogy közben az eredeti oldalon marad, és a háttérben tölti be a tartalmakat. A soron következő betöltött linkre a lapozó gombokkal léphetünk. A funkció egy gombnyomással kikapcsolható, ha éppen nincs rá szükségünk. Az alkalmazás 0.79 euróért tölthető le az AppStore-ból.

A titkolózó

Az Incognito speciális képessége, hogy semmilyen előzményt nem raktároz el, vagyis a privát böngészést valósítja meg az Apple kézikütyüjein. Az alkalmazás 1.59 euróért tölthető le az AppStore-ból.

A kocogó netmániás

A Shaking web azok számára készült, akik az utcán sétálva sem tudják abbahagyni a böngészést. Az alkalmazás a telefon beépített vízszintérzékelőjét használva korrigálja a telefon rázkódását, és a képet ennek megfelelően mozgatja fel-le. Az alkalmazás 1.59 euróért tölthető le az AppStore-ból.