A tajvani Economic Daily News úgy értesült, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company és a United Microelectronics Corporation már várja az Apple megrendelését az iPhone nanók csipjeinek legyártásához. A pletyka szerint a gyártást legkorábban márciusban kezdik meg, és az iPhone kisebb változatát júniusban mutatja be az Apple.

Az American Technology Research elemzője úgy véli, hogy az új telefon - már ha lesz ilyen - nem Amerikában fog debütálni, elsősorban a távol-keleti piacon kezdi el terjeszteni a cupertinói vállalat. Ez azért is lenne előnyös, mert már a tervezéskor figyelembe tudnák venni a telefonnal szemben támasztott kínai (állami) igényeket, meg hát ki tudja, milyen sikeres lehet egy kínai hype. A tippet az elemző egyébként arra alapozza, hogy az AT&T még nem kapott tesztkészüléket az iPhone nanóból.

Csak tippelek, de az nem lehet, hogy azért nincs még tesztkészülék, mert egyáltalán nincs iPhone nano? A pletykák tavaly augusztusban indultak meg, a londoni Daily Mail írt először arról, hogy karácsonyra jön az új iPhone. Nem jött, pedig később már az árakat is tudni vélték. Az XSKN nevű telefontok-gyártó decemberben szellőztette meg egy kisebb méretű iPhone-védőborító méreteit, valahonnan előkerült egy rajz a pontos méretekről, most pedig egy tajvani gyár alkalmazottja beszélt a termékről egy újságírónak.

Egyelőre azt mondom, hogy továbbra sem hiszek egy kisméretű iPhone létjogosultságában. Legalábbis pusztán a méretbeli különbség miatt nem. A pletykák szerint azonban olcsóbb is lesz a kütyü, sőt lehet, hogy egy különleges extrát is fel tud majd mutatni: nem lesz benne internet! Ugye? A folyamatos innováció az alapja a túlélésnek, mindig is mondtam.

Aztán lehet, hogy nyáron megint egy új Apple telefont mutat fel Steve Jobs, vagy akárki, és arcomra fagy a hitetlenség, de nagyobb összegben akkor sem fogadnék a helyetekben a nanóra.