Az Appleinsider szerint elképzelhető, hogy a mai frissítés nemcsak egy ráncfelvarrás lesz az Apple otthoni gépének történetében. Azt nagyjából már biztosra vehetjük, hogy a Mac minibe és az iMacbe Nvidia grafikus gyorsító kerül, hiszen a hírt közvetve a gyártó is megerősítette.

Viszonylag egyértelmű az is, hogy hova-mit raknak: a minibe ugyanazt a 9400-as Geforce-ot, mint a MacBookba, bár várhatóan alacsonyabb órajelen ketyeg majd a csip. A két 20-as iMac 9600M-et kap, míg a csúcsmodellekbe a jóval erősebb 9800M kerül.

Amitől viszont érdekes lehet a frissítés, az a méretváltás: az Appleinsider szerint a 20-as és 24-es gépek mellett bejelentenek egy 28 colos iMacet is, amihez már tényleg nagy íróasztal kell.

Ez a rendszer azonban nemcsak külsejében lesz más, hiszen új processzort is kap: a Core 2 Duo helyett a nemrég piacra kerül, azonos órajelen 25-30 százalékkal gyorsabb Core i7-es kerül bele. Ez a csip azonban csak négymagos verzióban kapható, ráadásul a HyperThreadingnek nevezett trükk miatt sokszor nyolcmagos csipként viselkedik (úgy is látja a rendszer), szóval Jobs nyugodtan mondhatná, hogy Twice as amazing, ha nem más tartaná a MacWorldöt.

Este minden kiderül, a show-t természetesen élőben közvetítem.