almalé és kungfu Rólunk

Ma jön az iPhone 2.0 firmware-t feltörő program

A Dev Team láthatóan komolyan veszi az iPhone-okat felszabadító hadjáratát, elkötelezetten fejlesztik Pwnage Tool elnevezésű programot, amit a hírek szerint a mai napon le is lehet majd tölteni. Egy héttel az iPhone 2.0 firmware nyilvánosságra hozatala után már annak feltöréséről számolt be a hacker csapat, és láthatóan azóta sem álltak le a munkával. A saját fejlesztésű kódot állításuk szerint mostanra sikerült olyan szintre hozni, hogy segítségével bármely firmware-t futtatni tudja az iPhone  és iPod Touch. A lenti videó a Pwnage Toolt munka közben mutatja be.

update: elnapolták jövő hétre.


Előkerült a Macet követelő microsoftos

Akiről kiderült, hogy nem is microsoftos. Kis előzmény: pár napja járta meg a legtöbb magyar blogot a Windows Mobile magyar weblapjáról készített screenshot, egészen pontosan az oldalon található MSN-doboz keltett feltűnést. Ezen ugyanis volt egy ByKa nevű kontakt, neve mellett egy üzenettel: mac-et akarok! ebből elég!



Hirtelenjében nem is tudtuk, hova legyünk, volt, aki egyenesen vírusmarketinget kiáltott, és gyanús volt, hogy igaza van, aztán csütörtök reggel beérkezett az Appleblogra ByKa kommentje, aki tagadta, hogy bármi köze lenne a Microsofthoz. Felvettem vele a kapcsolatot, elmondta, ugyan örül annak, hogy egy hétvége alatt ismert lett, de fogalma sincs, hogy került neve a Windows Mobile oldalára. Ezt írta:

Egy contactom az msn-en ugyanolyan típusú Windows Mobile telefont használt mint én, és egy WM5 fórumról az ismeretségünk. Az, hogy tőle hogyan jutott el a screenshot a Microsoft oldalára, sajnos nem tudom megmondani, de semmi szándékosság nem volt a Mac-reklámban, egyszerűen valóban elegem van a win-es környezetből, és valóban Mac-re is váltottam.

ByKa szerint talán a microsoftos revizorok figyelmetlenségéről lehet szó, azóta persze cenzúrázták is az oldalt, pontosabban a megjegyzést a nick mellett.

Na, ennyit a nagy összeesküvésről.


Mindenki kap iPhone-t, kivéve Magyarország dicsőséges nemzete (igazából persze mi is)

Vannak ezek a pletykák, amik rendre igaznak bizonyulnak, szóval érdemes készülnünk rá, hogy Hollandiában is lesz iPhone. Egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy az egyik értékesítő március 29-re, délelőtt 11 órára sajtótájékoztatót hirdetett, amin egy olyan terméket készül bemutatni, amit korábban nem lehetett kapni az országban. És biztos vagyok benne, hogy nem valamilyen új iPod-tokkal akarnak előállni.



Másik hír, hogy rövidesen Mexikóban is kapható lesz a mobil, legalábbis egy helyi lap, az El Universal szerint.  Az újság úgy tudja, hogy a Telcel lesz a szolgáltató, és nagyjából júniustól lehet majd megvenni a mexikói iPhone-t, szokás szerint jó drágán.

És akkor még egy kis pletyka: megbízható forrásból úgy tudom, hogy hozzánk is megérkezik a mobil még az idén, szóval mégiscsak lesz magyar iPhone 2070 előtt.


A Macet lehet a leggyorsabban feltörni

Érdekes versenyt szerveztek a CanSecWest  biztonsági konferencián: a résztvevők dolga az volt, hogy feltörjék a három rendszer, a Linux, a Windows és a Mac OS X valamelyikét. A fődíj eredetileg húszezer dollár volt, meg egy laptop: egy Sony Vaio, egy Fujitsu U810 vagy egy MacBook Air, attól függően, hogy melyik rendszert sikerül elsőként feltörniük a résztvevőknek.

Az eredeti nyereményt azonban senkinek sem sikerült elhozni, mert az első napon mindegyik rendszer szűz maradt - ekkor még csak hálózat-alapú támadásokat indíthattak a résztvevők.

Második napon már tízezer dollár plusz laptopra esett a fődíj, ezt azonban el is vitte
Charlie Miller a Mac OS X feltörésével. A srác egyébként ért a bütyköléshez, az iPhone-t is ő szabadította meg láncaitól tavaly. Ebben a fordulóban egyébként már több eszköz volt a hackerek kezében, és Miller élt is velük: egy mail segítségével rávette a rendezvény szervezőit, hogy látogassanak meg egy weboldalt, amin ott lapult a kapukat megnyitó kód. Két perccel később már szabadon járt-kelt a Mac OS X-ben Miller, a biztonsági rést azonban nem árulta el.

Mindenesetre a játékszabályok közt szerepelt, hogy a versenyzők csak olyan szoftver hiányosságait használhatták ki, amik már eleve telepítve voltak a számítógépekre. Sokak szerint a Safari nyitott utat Millernek. Egyébként a tavalyi győztes, Dino Dai Zovi is a Mac OS-t törte fel, őt a QuickTime segítette hozzá a díjhoz.


Szupertréner lesz az iPod

Amikor Nike + iPod Sport Kit megjelent, egyből lecsaptam rá: viszonylag csekély árat kellett fizetni érte ahhoz képest, hogy tényleg dinamizált. Sose szerettem futni, a kiegészítő viszont elviselhetőbbé tette az élményt. Elég volt folyamatosan tudnom, hogy mennyi van még hátra a kilométerekből, szembesülni azzal, hogy mekkora haszna volt a megtett távnak, és máris nagyobb kedvvel húzzam fel a futócipőmet. A Sport Kit esetében az iPod coolságát hasznos célokra fordították a mérnökök, ami nekem rohadtul tetszett.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása