A következő álláshirdetést bírta kiadni az Apple:

The Mac OS X software team is looking for an exceptionally talented software engineering manager to lead Apple's Core OS Network Authentication and Security team. This team is responsible for the development and support of key networking infrastructure for Mac OS X. Specific areas of responsibility include VPN, 802.1X, and related Internet protocols, network security protocols and applications, and network configuration management. The software developed by the networking team runs on a broad spectrum of platforms, including Macs and Windows, and from servers down to a growing number of embedded devices including iPhone.

Nem friss anyagról van szó, a 9to5Mac szerint szeptemberben jelent meg az Apple honlapján, ami sokakban további reménykedésre ad okot: ha már ősz óta dolgoznak Cupertinóban számos iPhone-hoz hasonló készüléken, akkor talán már a januári Macworldön bemutatnak valamit a fejlesztésekből.

A 9to5Mac kommentelőinek mindenesetre beindult a fantáziája, vannak, akik egy eMate-szerű netbookot várnak, mások szerint végre eljön az iPad. Mindenesetre valamilyen hordozható, nyomogatható de az iPhone-nál nagyobb eszközre számítanak a rajongók, amit már hónapok, sőt évek óta ígérgetnek a külföldi lapok, éppen ezért ugyanakkora esély van arra, hogy bemutatnak valamit, mint arra, hogy nem.

Leginkább talán Holden Scott, a This Old Mac szerzője tudna mesélni arról, hogy milyen kitartó, de soha be nem teljesülő jóslatról van szó. Valószínűleg Scott az egyetlen ember az univerzumban, aki valóban feltétel nélkül szereti a világ egyik első PDA-ját, az Apple Newtont, éppen ezért azonnal lecsap az összes olyan hírre, ami az 1998-ban kinyírt sikertelen sorozat újjászületéséről szól. Akit érdekel az elmúlt harminc év Apple-tabletjeinek története, az feltétlenül olvassa el Scott írását, talán összeáll belőle egy nagyobb kép.

Mindenesetre a mostani álláshirdetésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de valójában én sem lennék meglepve, ha legkésőbb 2010-ben valamilyen hordozható, nyomogatható számítógéppel állna elő az Apple. Erre vezet ugyanis az útjuk.