A hétfői Leopard update őrült ámokfutásba kezdett, és a hírek szerint sok ember gépét hazavágta. Nem működő Bluetooth-kapcsolat, furcsa pattogó hangok a bootolás során, halott USB-portok; ezekről számolnak be a károsultak az Apple fórumain.

És ők még a szerencsésebbek közé tartoznak. Sok helyen a gépek lefagytak a boot során, vagy el sem indultak többé. Harveynál például a gép kernel pánikkal állt le, és miután az Apple support tanácsára újrainstallálta a 10.5.4-es operációs rendszert, az almalogó ugyan megjelent a képernyőn, de aztán a gép ismét leállt. Mások is beszámolnak teljesen halott Macekről, amiknél az újraindítás után csak a led kijelző világít, és nem reagálnak semmire.

Egyeseknek segített az, hogy letöltötték a teljes frissítést a combo update helyett, és ezt telepítették, másoknál az update fájlok törlése vezetett megoldáshoz. Természetesen ez csak azokra igaz, akiknek egyáltalán elindult a gépük. Egy Apple viszonteladó úgy nyilatkozott, hogy a tünetek szerinte alaplaphibára vezethetőek vissza, ő legalábbis ezzel próbálkozik majd ezeknél a gépeknél. A garanciaidőn túli Macek esetében azonban a vásárlónak kell kifizetnie az alaplap cseréjét, ami nagyjából megegyezik egy új gép árával.

Az Apple egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.

update: ahogy a kommentekből látszik, itthon is szedett áldozatokat a frissítés, az Apple fórumán is gyülekeznek a panaszosok.