Hát, szalmaszálnak is vékony, de egyeseknek okot adhat a bizakodásra, hogy nyilvánosságra került egy tok, ami a megszokott méretű iPhone-hoz túl kicsi, az iPod nanóhoz meg túl kövér, ráadásul a formája is inkább az Apple-mobilt idézi.

Most vagy készül egy kisebb telefon is, vagy tényleg eljutottunk odáig, hogy a kevesebb több: amikor már bárki képes 20 perc alatt meggyőző nanót varázsolni Photoshop segítségével az iPhone-ból, akkor azok a bizonyítékok lesznek igazán értékesek, amiket egy hároméves gyerek is képes megrajzolni Painttel. Mert az olyan titkos, rejtélyes.

Mindenesetre a nanóról szóló pletykák már terjednek egy ideje, az iDealsChina szerint az Apple a Macworld San Francisco 2009-en be is mutatja az új mobilt. Mondjuk a lap korábban olyanokat is jósolt, hogy GPS lesz a Touchban (nem lett), meg többször sikerült már kamuképet közölni a következő iPhone-ról, éppen ezért a mostani tippet sem kell véresen komolyan venni.

Főleg, hogy a magam részéről elképzelni se tudom, mi értelme lenne kisebb iPhone-t piacra dobni. A méret annyira nem téma, én legalábbis még senkit sem hallottam arra panaszkodni, hogy túl nagy, túl nehéz az Apple telefonja, ráadásul a hardveren sem nagyon lehetne spórolni, így a gyártási költségek sem csökkennének, inkább csak növekednének. Mert az ugye nem pálya, hogy kihoznak egy 3G, GPS meg wifi nélküli modellt, azzal meg nem hoznának létre új kategóriát, ha csak a háttértárat csökkentik le két gigabájtosra.

De inkább mondjátok el ti, örülnétek-e egy alternatív iPhone-nak, és szerintetek miben különbözzön az az eredeti modelltől? Az mms említése nem ér.