A kölni egyetem professzora, André Bresges a müncheni iPhone fejlesztői konferencián bejelentette, hogy az intézmény tervbe vette 45 ezer iPhone beszerzését, így minden ott tanuló diák kaphat egy készüléket. Mint elmondta, ezzel növelni lehetne az oktatás színvonalát az intézményben.

Ha egy előadást egy másik helyszínen tartanak meg, nincs lehetőség a diákok azonnali értesítésére, amira az iPhone megoldás lehet, állította Bresges. Talán valakinek szólnia kellene az igazgatónak, hogy feltalálták már az sms-t, ha csak ennyi a gond.

Számos hasznos dologra is lehet egyébként használni az Apple telefonját, van például már amerikai példa arra, hogyan teszi az Apple kütyüje interaktívabbá az oktatást, és aktívabbá a tanár-diák kapcsolatot. Ehhez pedig nem elég egy iPhone-os neptun, hanem az Abilene egyetem mintájára hierarchikus alkalmazást kell fejleszteni, amivel a feladatok kiosztása, a hallgatók gyors, előadás közbeni meghallgatása is lehetséges, de alkalmas a vizsgák kijelölésére, vagy pusztán az épületkomplexumban való eligazodásra is.

Ha sikerül a terv, a tanulós iPhone-ok Európában is megjelennek, és akkor majd hasonlóan nyákos videókat lehet összevágni, hogy miért is csodálatos az élet egy olyan helyen, ahol Apple hullik az égből.