Az egyik, ha nem a legjobb netbook a piacon a Wind: pont megfelelő a mérete, elfogadható a teljesítménye és a kidolgozás minősége, olcsó is, tökéletesen testesíti meg azt, amiért létrehozták a kategóriát.

Arról nem is beszélve, hogy a Mac OS X is futtatható rajta. A Wirednek sikerült meghekkelnie a rendszert, igaz, a törést most komolyan kell érteni: nem elég beszerezni a Leopard módosított verzióját, lesz még munka a hardverrel is. Első körben rá kell kötni a Windre egy külső optikai meghajtót, belső ugyanis nincs. Utána jön a neheze, a laptop wifi-kártyája ugyanis nem kompatibilis az OS X-szel, szóval szét kell szedni a gépet, ki kell szedni az alkatrészt, és be kell rakni a helyére egy megfelelő modellt. A Wired szerint ez legfeljebb egy 10-15 dolláros költség, nehézséget inkább az alkatrész beszerzése jelenthet, főleg Magyarországon.

Ha minden a helyén, mehet a telepítés, utána meg a próbája annak, hogy miként boldogul egymással az OS X meg az Atom. Maga a rendszer valószínűleg gond nélkül elfut az 1,6 gigahertzes processzoron, hiszen a G4-esekkel sincs baja és a Wind sem lassabb egy régebi iBooknál, de amint nagyfelbontású filmeken nézne az ember, esetleg beolvastatná iPhotóval a gépen tárolt tízezer fényképet, már biztos kevés lesz a kraft.

Persze netbookot nem is azért vesz az ember, hogy komoly munkába kezdjen, útközbenre meg akár jó társ is lehet a Leoparddal hekkelt Wind.