Nagyjából egy hónap múlva, január ötödikén kezdődik a Macworld Expo, ahová a nagy gyártók is rendszeresen ellátogatnak egy standdal, hogy kiállítsák legújabb fejlesztéseiket. A legnagyobb bejelentés azonban mindig az Apple-é marad, hiszen ez a dolgok rendje egy olyan rendezvényen, ami a Macworld nevet viseli.

Az idei azonban eléggé vérszegény kiállításnak ígérkezik, a pletykák sem jósolnak túl izgalmas fejlesztéseket, és a kiállításra jelentkezett nagy nevek is sorra mondták vissza a részvételt, van jobb helye is a pénznek. Az Adobe, a Seagate és a Belkin is visszamondta a szereplését, utóbbi annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb Macworldös kiállító, ráadásul állítólag már kifizette a helyért járó összeget.

A Google is csökkenti a standméretet, és összeáll más kiállítókkal is, de ha ezt tényleg spórolásból teszi, akkor biztosan itt a vég, nyugodtan tépjétek szét a pénztárcátok tartalmát, és szórjátok a földre, hamarosan semmit sem fognak érni a színes papírdarabok. A Creative Labs sincs már a listán, és az iPod tartozékokat gyártó Marware is csökkenti a standját. Ember, rekordmennyiségű iPodot adtak el néhány hét alatt, hová húzódtok vissza?

Ebben a hangulatban nézzük meg, mire lehet számítani az Apple részéről. Azt ugye lehet tudni, hogy az asztali gépek frissítése a pletykák szerint eredetileg idén meglett volna, de később azt üzenték Cupertinóból, hogy türelem. Az asztali rendszerekre valóban ráfér már a hardveres frissítés, ki ne várná az nVidiás Mac mini, a Nehalemes Mac Pro, vagy a turbógrafikás iMac eljövetelét? A tippjeimet korábban már megírtam, itt olvashatjátok.

A MacBlogz állítása szerint a Macworldön mutatják be a 32 gigabájtos iPhone-t is. Az iPod touch felső határa ugye már korábban is ennyi volt, de az iPhone-ban nem fért el két NAND-modul, így a telefonosoknak eddig meg kellett elégedni a felével. A Toshiba a 32 gigás modulok sorozatgyártását még 2008-ra, az Intel a 64 gigás NAND-ok bemutatását 2009 elejére ígérte, így logikusan hangzik a MacBlogz tippje.

A rendezvény regisztrálási idejét meghosszabbították, még ma is lehet foglalni kedvezményes árú jegyeket, a kiállításra már 25 dollárért be lehet menni, de aki a Keynote-on is részt akar venni, annak legalább 250 dollárt kell leszurkolnia. Az Appleblog is élőben jelentkezik majd a fotelemből.