A népszerű oldal elkészítette a mobiltelefonokra optimalizált változatát, amit az m.flickr.com címen lehet elérni. Ezzel a flickr is beállt abba sorba, akik már újratervezték weblapjukat a egyre növekvő számú kézikütyük igényeire: kevesebb tartalom, átláthatóbb oldal, adagolt információ.

És ami az ujjal irányítós touchscreenek esetében különösen fontos: megfelelő méretű gombok, linkek és boxok várnak az ujjaink utasításaira, szóval az új Flickr iPhone-kompatibilis lett. A mobiloldal eddig béta fázisban volt, a végleges verzióban azonban videókat is megtekinthetünk, a feltöltött tartalmakat a Yahoo Video Platformja segít lejátszani.

Mondjuk nekem az nem tetszik ebben a formátumban, hogy nem nagyíthatok a képekre szabadon két ujjal, hanem arra vagyok kényszerítve, hogy csak a feltöltött eredeti méretben láthatom a fotókat. Ez meg így olyan érzés, mintha holnaptól nem használhatnék távirányítót, és kézzel kellene váltogatnom a csatornákat a tévémen. A szabadság érzésének visszanyerésére az egyetlen megoldás az, hogy a képeket lementjük, és az iPhone Photos alkalmazásával nézzük vissza. Vagy továbbra is használjuk a flickr.com-ot.