Háhá, gyerekek, olyan jó látni, hogy van egy sokkal ijesztőbb és hülyébb közösség, mint a miénk: a Zune-osoké (köpködők). Történt a héten, hogy napvilágot látott a pletyka, miszerint Barack Obama, a leendő amerikai elnök a Microsoft lejátszóját használja. Mindenki tévedhet persze, és miért ne tenné, szabad világban élünk, viszont a hír hallatán a Zune-közösség mind a hat tagja extázisba esett, és egy szebb világot képzelt a világnak. Konkrétan.

Ilyeneket írtak:

Mostantól magunkénak érezhetjük az elnökválasztást.

de van durvább is:

Eredetileg Hillary-t támogattam, de ez a hír csodás! Izgatottan várom, hogy milyen jövő vár az országunkra.

Milyen-milyen, hát csodás! Egy philadelphiai kutatás során bebizonyították, hogy amennyiben egy közösségen belül a Zune-ok száma legalább öt százalékkal meghaladja az iPodokét, gyakorlatilag egy csapásra megnyerhető a terrorizmus elleni háború, kordában lehet tartani a kőolajárakat, a gazdasági világválság ölebbé szelídül és a környezetbarát energiaforrások is a hétköznapok részévé vállnak. Legalábbis a harmincfős minta ezt mutatta.

Közben a másik oldal sem volt rest néhány hülyeséggel megkínálni a botrányéhes közönséget, olvashattunk például olyat, hogy nem ér Zune-felhasználóként comming outolni azután, hogy

iPod-júzerként villogtunk az elnökválasztás alatt, és besöpörtük a szavazatokat.

Nyilván az Apple kütyüje nyerte meg a választást Obamának, de az sem egy matyó hímzés, hogy Scott Thatcher twittjében a következőt írta:

Elkeserítettek a legújabb hírek. Én ugyan még sosem próbáltam a Zune-t, de azt akarom, hogy Obama egy iPod elnök legyen.

Értitek: iPod elnök!

Azóta pont került a ZuneGate-ként elhíresült ügy végére (a Nixont megbuktató Watergate ehhez képest egy piknik a kertben, komolyan mondom), Obama szóvivőjén keresztül keserítette el a Zune-közösség mind a hat tagját, amikor beismerte, hogy valójában továbbra is iPodot használ, és valaki csúnyán félrenézett valamit, amikor Zune-t látott az edzőteremben nála.

A 9to5Mac azt is tudni véli, hol csúszhatott hiba a rendszerbe: az oldal szerint az új prezident csak a világ leglopásbiztosabb tokjával védte lejátszóját, valahogy így: