Eszméletlen fordulatok vannak a Psystar-ügyben. Az Apple a héten kiterjesztette a klóngyártó elleni per vádjait, az irat pontosította a licensz megsértésének módját, megerősítette a szándékosság vádját, de nem is ez a fontos. A nagy poén az, hogy az Apple most már úgy gondolja, hogy a Psystar nevű cég csak fedezék, sokkal nagyobb befolyással bíró üzleti körök állnak a garázscég álcája mögött.

A vádat arra alapozzák, hogy a Psystar ügyét a túl jónevű ügyvédek gyanúsan profin kezelik. A per rutinügynek indult, ehhez képest az ellentámadás és a védelem stratégiája, még ha nem is vitte előre a Psystar ügyét, feltűnően aggresszív volt, és nem tükrözte a kissé lökött Pedraza-testvértulajdonosok korábbi szerencsétlenségeit. "Azért vagyunk, hogy segítsünk Steve Jobsnak. Nem keres elég pénzt. Segítünk neki megnövelni az eladásait...Megtesszük, akár tetszik Steve Jobsnak, akár nem." - hangzott el az ügyvezető Robertótól még áprilisban, miután a vállalat macska-egér játékot játszott az újságírókkal, és nem volt hajlandó megadni a cég valódi telephelyének címét.

A Gizmodós emberek még akkoriban utánajártak Pedrazáéknak, és kiderült, hogy több kisebb, vagy felszámolás alatt lévő vállalkozás ügyvezetői voltak korábban. A korai bénázáshoz képest a kis cég képviselői később egy pillanatra sem szeppentek meg, többször kijelentették, hogy nem félnek egy esetleges Apple-pertől. Legutóbb a közös megegyezés érdekében egy asztalhoz ültek a cupertinóiakkal, és noha semmit sem szivárgott ki az elhangzottakból, azt egyértelműen látjuk, hogy a Psystar továbbra sem hajlandó felfüggeszteni, vagy módosítani a tevékenységét. Továbbra is egy kis vállalkozás látszatát keltve árulja a módosított Mac OS X-szel felszerelt gépeit.

Az Apple nem nevezett meg az ügyben érdekelt további vállalatokat, de fenntartja a jogot, hogy az alperesek körét bármikor bővítse.