A fekete pénteket követő hétvége fogyasztói kedvből ötösre vizsgázott, és az Apple is egész jól, bár a tavalyi teljesítménye alatt teljesített. Egy eladó sajnos áldozatául esett az akciós forgatagnak, pedig az előző évekhez képest a vásárlások sokkal nagyobb része zajlott internetes áruházakban.

Az Amazon legkeresettebb tíz árucikke közül három volt Apple termék, a Top25-ből pedig tíz viselt almalogót. Az új Macbook a számítógépek listáján a negyedik helyen végzett, és ami ebben a legérdekesebb, hogy az 1.170 dollárért hirdetett laptopot három olyan notebook előzte meg, amiket 400 dollár alatti áron lehetett megkapni. Tavaly a fehér akciós MacBook 1200 dollárral az élen végzett, idén ugyanez a modell 960 dollárért már a legjobb huszonötbe sem fért bele. Na ja, változnak az idők.

Összességében az amerikaiak 10.6 milliárd dollárt költöttek a hétvégén, ami három százalékkal több az egy évvel ezelőtti eredménynél. A PayPal rendszerében ennél sokkal magasabb, 34 százalékos forgalomemelkedést tapasztaltak, ami jól mutatja a vásárlás módjának arányeltolódását.

A tegnapi Cyber Monday akciói is vonzóak lehettek sokaknak, így például a Psystar leárazott Mac-klónjai is biztosan jól fogytak. A cég egyébként továbbra is Mac OS X-szel előtelepítve árulja számítógépeit, pedig egyre rosszabbul áll a szénájuk az Apple-lel folytatott perben. Ha a karácsonyi szezont végignyomják, lesz miből kifizetni a kártérítést is.