Eljött az amerikai kereskedők nagy napja. Éves bevételük tíz százalékát ezen a hétvégén kaparhatják össze, ha a megfelelő számot teszik a mínusz-, és a százalékjel közé. Az általános gazdasági recesszió idején pedig még nagyobb jelentősége van ennek a napnak: sok kereskedő fennmaradása ezen a három napon múlik, meg persze azon, hogy a mérlegeik veszteséget mutató piros színű bejegyzései átváltanak-e a fekete színű, nyereséges tartományba.

Persze a legnagyobb árengedményt a multik engedhetik meg maguknak, akkor is, ha az Apple maga nem kedveskedik jelentős csökkentésekkel. Az elemzők átlag 15 százalékos árleszállítást vártak a cupertinóiaktól, ehelyett az eddigiekhez hasonló akciókkal találták szembe magukat:

Az óriásokat azonban ez nem nagyon érdekli, ők rátesznek még egy lapáttal, a lenti táblázatban (amit a MacRumors készített) látjátok, hol mennyiért lehet Maceket venni.

És akinek ez nem elég, annak a jövő hétfő várhatóan még nagyobb kedvezményeket tud mutatni, a Cyber Monday ugyanis arról nevezetes, hogy az internetes áruházak még nagyobb akciókat hirdetnek, mint pénteken. Ehhez képest itthon csak azt látom, hogy az előző szériát próbálják meg ilyen-olyan kedvezményekkel elsózni. Hiába, ez itt nem az Eldorádó, és a teszkó nem Amazon.