Pontosítok, csak a címbe nem fért bele: a nemrég megjelent második generációs zenelejátszó gyorsabb, mint elődje, vagy mint bármelyik iPhone, méghozzá nemcsak elméletileg: nagyobb órajelen fut a Touch processzora, mint a családtagoké. A többi modellben ugyanis 412 megahertzen üzemel az ARM 1176-os (amit egyébként Motorola telefonokba is beépítenek), míg az új iPodban 532 megahertzen. Mondjuk vicces, hogy még ez is vissza van fogva, hiszen a processzor eredeti órajele 620 megahertz.

Arra a mai napig nem kaptunk választ, hogy miért kapott több kakaót a Touch mint családtagjai, az viszont ebből a videóból is látszik, hogy a különbség legalábbis a töltésidőben nagyon is látványos:

Nem tudom, hogy a processzorok visszafogása hardveres vagy szoftveres lehet, ha utóbbi, akkor valamelyik update-tel egyébként simán gyorsítható lesz még bármelyik iPhone, amennyiben az újabb programokhoz nagyobb sebességre lesz szükség. Egyelőre viszont a 412 megahertz is elégnek tűnik, én legalábbis mobilon még nem láttam olyan játékokat, mint az iPhone-on.