A DevTeam tartotta a vasárnapi határidőt, és kiadták a 2.2-es firmware-hez készített Pwnage Tool-t, így hát én is kipróbáltam. Működik.

Az új alkalmazás eltávolítja az Apple eredeti firmware-éből a baseband update-et, így az adatforgalmakat kezelő belső rendszer érintetlen marad. Ez azoknak szükséges, akik még ebben az életben szeretnék függetleníteni a telefonjukat, vagy TurboSIM-et használnak. A Pwnage Tool gondoskodik az első generációs iPhone, az iPhone 3G és az első generációs iPod touch-tulajdonosokról.

Nem írok részletes leírást, nagyon szépen elmagyarázzák a lépéseket itt, előre elkészített ipsw fájlokat itt találtok. A telepítés menete egyébként hasonló az eddigiekhez, a Pwnage Tool beszerzése mellett szükségetek lesz az Apple eredeti ipsw állományára is, a további lépéseket már maga a program mondja el. Amire figyeljetek, és így használjátok: csináljatok egy backupot, iPhone-osok Expert Mode-ot válasszanak, root-partícióméret megnövelése lehetőleg egy gigabájtig, a Cydiát még a Pwnage Toolban konfiguráljátok, és ha szeretnétek segítséget a telepítéshez is, az utolsó kérdésre válaszoljatok nemmel, ugyanis ez csak a tudásszintünk felmérésére szolgál, vagyis hazudjátok azt, hogy nem volt még feltörve a telefon.

Ja, és még valami: az új szériás Apple-laptopokkal ne próbálkozzatok, mert a telefon DFU módjával nincsenek kibékülve. Próbálkozzatok másik géppel, vagy várjatok az élelmes programozók megoldására. Ezenkívül tüzetesen olvassátok át a fenti linkeket, mert ez most egy tényleg fontos törés, akár a hátralévő életetek, és a galaxis sorsa múlhat rajta.