A devteam legalábbis ezt állítja, bár a konspirációkhoz szokott éleselmék már ott tartanak, hogy egyenesen Steve Jobs kezét látják a késlekedésben: vajon a Pwnage Tool programozói átálltak a sötét oldalra? Vajon mindenki megvásárolható? Tényleg tágul a világegyetem?

Az biztos, hogy a fiúk még mindig a 2.1-es firmware-rel szöszmötölnek, pedig már megérkezett a következő generáció (persze akik szeretnék kikódolni a mobiljukat, azok örülnének, ha fél évvel a premier után legalább a 2.1-essel működne a SIM-unlock). Noha a devteam reméli, hogy az update nem zavar be a projektbe, amíg át nem nézik a kódot, nem ajánlják a feltört telefonok gazdáinak a frissítést. Úgy tudni ugyanis, hogy az Apple az új firmware-ben olyan kódot rejtett el, ami végleg megszünteti a szoftveres feltörés lehetőségét, így az update mellé külön Pwnage Tool-t adnak majd ki, ami úgy módosítja a ipsw fájlt, hogy a baseband update ne futhasson le.

Ami az unlockot illeti, a programozóknak már sikerült háttéralkalmazásokat futtatni a baseband-ben, és már annyira közel járhatnak, hogy összefoglalják az eddigi mérföldköveket:

   1. Unsigned code execution on 3G baseband
   2. Reverting 01.45 baseband to previous versions
   3. Patching of static text (the AT&V demo)
   4. Injection of AT routines (the task list demo)
   5. Injection of background tasks

Ahogy az Apple a keddet, úgy a dev-team a vasárnapot tartja fenn az újdonságok bemutatására, lehet, hogy már holnap megérkezik az unlock. Hajrá, fiúk, "May, the fourth, be with you".

PS. nem tudjátok, mi lett az 1phone.hu-val? Tegnap éjjel még megvolt, reggelre egy cég weboldala jelent meg a helyén. Különös.