Lassan végére érünk a mókás Psystar-Apple-pernek, hiszen a szövetségi bíróság hivatalosan is kijelentette, hogy az Apple nem monopólium, így a klóngyártó ellentámadása legfeljebb időhúzásra volt jó, arra sem sokáig.

Akit érdekel az ügy teljes története, az itt utánanézhet, legutóbb a forradalmi nézeteket valló Psystar és az Apple asztalhoz ültek, hogy csendben elrendezzék a dolgot, a klóngyártó talán még erre az ítéletre várt, de hiába. Hivatalosan is kimondták, amit már eddig is tudtunk, hogy az Apple hardverét és operációs rendszerét nem lehet külön termékként kezelni, valamint hogy senki sem lehet monopolista a saját termékét illetően. Ezzel bebizonyosodott a kétezer éves kijelentés: senki sem lehet próféta a saját hazájában, és ez akkor is igaz, a prófétát monopolistára cseréljük, a hazát pedig Macintoshra.

Mindenesetre még mindig kaphatók az Open elnevezésű Mac-klónok a Psystar weboldalán, előtelepített Mac OS X-szel, de már nem sokáig. Hackintosh-használati utasítással adni PC-t pedig már nem akkora szám, de az ügy arra mindenképpen jó volt, hogy a mulatságos Pedraza-testvérek alapította Psystar nevét ma már nagyon sokan ismerik. Talán még szimpatizánsokra is találtak a harcok során.