Új fejezet nyílhat az Adobe és az Apple viszonyában, ugyanis a San Jose-i vállalat az ARM-mal és a Qualcommal együtt szövetségre lépett, hogy a Flash Player 10 eljuthasson az ARM11 (és jobb) processzorokkal rendelkező kütyükbe.

Az Apple az SDK feltételei között már korábban kiemelte, hogy az Adobe nem készíthet Flash-lejátszót az iPhone-hoz, a döntést azzal indokolták, hogy a lejátszó túlságosan leterheli a jelenlegi technológiát alkalmazó készülékeket, így az iPhone processzorát is, ez pedig a felhasználói élmény rovására menne. Az Adobe ennek ellenére elkészítette a szoftvert, ami sosem jelent meg a telefonra.

A Flash jelenleg futtatható néhány okostelefonon, a Flash Lite azonban erősen korlátozott, mind grafikai megjelenés, mind hangminőség terén. Az új fejlesztés, ami a Flash Player 10-re épülne, sokkal magasabb minőséget képviselne, a ma elérhető mobiltechnológiára optimalizálva, legalább 200 megahertzes processzor, 16 megabájt memória, és megfelelő böngésző esetén. Szóval az iPhone magasan vinné át a lécet.

A megjelenést 2009 második felére ígérik, és ki tudja, talán akkor már az Apple sem talál kivetnivalót a megoldásban.