Akik eddig olyasmikkel vádolták az Appleblogot, hogy az bulvárosodik, azok megnyugodhatnak, minden állításuk értelmet nyer: kicsivel a Blikk-színvonal alá süllyedek és úgy megmártózom a mocsokban, hogy azt hónapokig sem mosom le magamról. De hát vasárnap van, hétvége, annak is az utolsó órái, úgyhogy ezzel a 9to5Mac-en talált kis színes hírrel sokkollak titeket. A post témája egy júzer levele, Susan042764-é, aki a következő kéréssel/kérdéssel tűnt fel az Apple supportoldalán:

Kérem segítsenek! Belenéztem a férjem iPhone-jába. Egy őt ábrázoló erotikus  képet találtam a mobilban, amit emailhez csatolva el is küldött egy nőnek. Amikor számon kértem, azt válaszolta, hogy bár a fotót valóban ő készítette, de azt nem küldte el senkinek. Azt állította, hogy ez egy tipikus iPhone működési hiba: a képek néha maguktól csatolódnak egy emailcímhez, aztán megjelennek a küldött üzenetek között, pedig valójában nem is mentek ki ezek a mailek. Történt már valakivel hasonló? A házasságom jövője múlik a dolgon!

A bejegyzésre egy rakás komment érkezett, a legjobb talán ez volt:

Tényleg létezik ez a működési hiba, de csak akkor jelentkezik, ha a kép tényleg nagyon durva.

A többiek viszont nem viccelték el a problémát, inkább elmagyarázák Suzannek, hogy ilyesmi aligha történhetett meg és a férj jó eséllyel tudatosan küldte el azt a levelet. Szegény asszony most kétszeresen is becsapva érezheti magát, hiszen nemcsak megcsalták, de a hazugság leleplezése után a világ leghülyébb sztorijával próbálták megetetni. A sok válasz hatására a nő még jobban megnyílt, úgyhogy egy kommentnek hála most már arról is lehet némi fogalmunk, hogy mi lesz a házasság sorsa:

Hát ha mindenképp tudni akarjátok: egy közelképről van szó, amin ép örömet okoz magának, a fotó az öröm csúcspontján készült (próbálok finoman fogalmazni). Olyan jól sikerült a felvétel, hogy biztos gyakorolta már párszor korábban. Most ez a kép, korábban a későesti telefonbeszélgetések, a különféle üzenetek és emailek … és ez nem is az első nő… legyen elég annyi, hogy az ügyvédem már dolgozik a válás előkészítésén. Mindazonáltal szeretném nyitva hagyni annak a lehetőségét, hogy az egész csak tévedés (bár úgy gondolom, a férjem a nagy tévedés) és köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt ehhez a beszélgetéshez.

Tanulság: ne csald meg az asszonyt! Vagy ha mégis, ne küldözgess magadról meztelen képeket! Vagy ha mégis, töröld ki!

És ürítsd a kukát.