Az előzményeket itt olvashatjátok, a legújabb fejlemény az ügyben az, hogy Papermaster, az IBM-től távozott, és az Apple-lel leszerződött szakértő ellentámadást intéz az IBM ellen. A beadványban szerepelnek a korábbi indokok, vagyis hogy az Apple egyáltalán nem számít szűkebb értelemben vett versenytársnak az IBM számára, valamint hogy Papermaster tudása leginkább a blade szerverekre, és üzleti megoldásokra korlátozódik, annak pedig az iPod divízió vezetőjeként nem sok hasznát veszi.

A beadvány azt is megemlíti, hogy Papermaster ugyan vállalta, hogy egy évig nem helyezkedik el konkurenciánál, ez az időtartam mégis túl hosszú, hiszen manapság ennél jóval gyorsabban értéktelenné válnak az üzleti titkok. És most jön a kiütés: Papermaster ráadásul egyáltalán nem is ismeri el a megállapodás érvényességét, hiszen azt állítólag lehet úgy értelmezni, hogy csak New York állam területén belül tiltják a munkavállalást, az új igazgató viszont eddig Texasban, most pedig Kaliforniában tevékenykedik.

A bíróság elrendelte, hogy az IBM tartson készenlétben hárommillió dollárt a bírósági költségekre, és Papermaster vigaszdíjára, amit a kiesett munka jelentett neki. Persze ez lehet szabvány eljárás is, a bíróság egyelőre nem döntött az ügyben.