Na most nem állítom, hogy a hírre Sergey Brin felhívta Jerry Yangot, hogy ugyan már átmehetne-e hozzá egy kis beszélgetésre, borozásra, közös aggódásra, nyárfalevél-remrgésre, de attól még tény, hogy a TechCrunch szerint az Apple nekimenne a Google-nek és a Yahoo-nak. A hírlap úgy tudja, hogy a kaliforniai cég egy új keresőmotoron dolgozik, mert nem elégedett a jelenlegi kínálat nyújtotta felhasználói élménnyel.

Hogy pontosan miről lehet szó, azt nem tudni, de a pletykák szerint elsősorban mobileszközökre fejlesztene az Apple, és valami radikálisan újra lehet számítani, ami sokkal látványosabb, sokkal inkább a vizuális élményre helyezi a hangsúlyt, mint a Google vagy a Yahoo.

A hír izgalmas, ugyanakkor kevés bizonyítékkal lehet alátámasztani. Ha az Apple tényleg keresőt akarna készíteni, egy rakás szakemberre lenne szüksége. Éppen ezért a TechCrunch több programozóval is beszélt, és bár voltak olyanok, akik hallottak a pletykáról, egyik sem tudott megkeresésről beszámolni.

Persze egy olyan verzió is elképzelhető, amelyikben az Apple egy már meglévő keresőmotort átalakítva hoz létre egy új módszert, amihez nem is kéne annyi szakember, de most még tényleg sötétben tapogatózás van, lényegében információk nélkül.

Mindenesetre a TechCrunch azt ígérte, hogy amint újabb hírek lesznek, azonnal beszámol róluk.