Az Apple lényegében elismerte a hibák létét, amikor bejelentette, hogy kivizsgálja azokat. Egészen pontosan két neuralgikus pontról van szó, az új touchpadről meg a laptopfedélről. Előbbi önmagában is egy veszélyes jószág, egy furcsa mutáns, ami alapvetően tele van jó ötletekkel, de a gombok helyén is érintésérzékeny felület szerintem például nem tartozik az Apple legjobb dobásai közé. Most meg kiderült, hogy az üvegfelület néha még annyira sem működik jól, ahogy azt Cupertinóban megálmodták, előfordul ugyanis, hogy a fizikai gombok semmilyen parancsra nem reagálnak (úgy látszik, hogy ez Apple-népbetegség, tegnap például az iPhone-om produkált hasonló tüneteket).

A másik probléma a kijelzővel és a panelt védő fedéllel van, egyes beszámolók szerint ugyanis ez hajlamos lecsapódni, ha nem megfelelő szöget zár be az alapgéppel.

Egyelőre nincs megoldás a problémákra, de már az is csodás jelenség, hogy akik panaszt tettek, választ kaptak a cégtől. Úgy látszik, az Apple kezdi nem leszarni az ügyfeleit, amit én legalábbis aggasztó jelnek tekintek.