Eljárást indított az IBM a New York-i bíróságon, innen lehet tudni, hogy Mark Papermaster, a "Big Blue" egykori mikroprocesszor-fejlesztési igazgatója átpártolt az Apple-hez, ami nemigen tetszik a New York-i óriásnak. A hírek szerint Papermaster néhány héten belül kezd a cupertinóiaknál, Steve Jobshoz nagyon közeli beosztásban.

Az IBM azért perelhet, mert Papermaster korábban aláírt egy megállapodást, hogy egy évig nem ül be konkurens vállalat főnöki székébe, de az ilyen megegyezéseket általában nagyon gyorsan megszegik az érintettek. Az IBM szerint a volt igazgató sok olyan információval tud szolgálni a kézikütyük processzoraival és a szerverek fejlesztésével kapcsolatban, ami sérti az IBM érdekeit.

Miután az Apple nagyban fejleszti az új iPhone-processzort a PowerPC alapokon dolgozó PA Semi-nél, sok hasznát veheti Papermasternek. Az IBM meg körömszakadtáig harcolni fog, hiszen mint a technológiai kutatásokban éllovas vállalat nem engedheti meg, hogy a friss fejlesztései az ipari kémkedés áldozatai legyenek. A statuálás a lényeg, na.