Az első botrány egy podcaster-alkalmazás körül bukott ki, néhány hete az alkalmazás készítői azért reklamáltak a cupertinóiaknál, mert az AppStore-ból új funkciók hiánya miatt törölték a programot, holott az többet tudott, mint az iPhone podcastere: lementette a videókat offline nézegetésre is. Most már tudjuk, az Apple saját jövőbeli projektje miatt szemétkedett: az iPhone 2.2 firmware állítólag tudni fogja ezt a ficsört, mint azt a Macrumors screenshotján is láthatjuk.

Említettem már, de nem mondhatom elégszer, hogy a Street View is megjelenik a telefonon, szerintem még röpke öt-nyolc év, és Budapest utcáinak képe is felkerülhet a szerverre, de mindenesetre többet láthatunk majd, mint Steve Jobs házát. Úgy szól a pletyka, hogy a telefon elfordításával hívhatod elő a Google 360 fokos utcaképeit, és a Maps ezentúl kijelzi majd a haladás irányát is, akár gyaloglási sebesség mellett. A tömegközlekedésről is ki lesz okítva a program, de a BKV egyelőre nem jelentette be, hogy csatlakozna a projekthez.

Ezenkívül a földrajzi helyzetünk email-es megosztása és a a line-in audio jel SDK-s manipulálása is megengedett lesz az új firmware eljövetelével, utóbbi izgalmas alkalmazások készítését teszi lehetővé. Ja, meg itt van az is, hogy a törlés előtt lehetőségünk lesz ötös skálán értékelni azt az alkalmazást, amitől épp megszabadulunk. Ha ez nem csúcs, nem tudom, mi.

Úgy látszik, az Apple nem akarja, hogy túl nagy várakozásokkal tekintsünk a soron következő firmware elé, ezért csepegteti a mérsékelten izgalmas infókat. Az, hogy lesz-e one more thing, vagy nem, már nem tudni biztosan. Új szelek fújnak, és bugfix a nevük. Meg páááánik.