Az Apple két frissítés bétáját küldte ki tesztelésre a fejlesztőkhöz: a Mac OS X 10.5.6 és az iPhone 2.2 beta 2-t. A hibajavítások eltartanak még néhány hétig, lássuk, mit (nem) várhatunk az update-ektől.

Az új Leopard-frissítés állítólag minden laptopban elérhetővé teszi a trackpad és a gesztusok új beállításait, de a négyujjas parancsokat továbbra is csak az új laptopok ismerik majd fel. A korábbi híresztelésekkel ellentétben úgy tűnik, egyelőre nem lesz blu-ray támogatás sem.

Az iPhone 2.2 első bétája tartalmazta már a Google Street view-t és a japán hangulatjeleket, ami ugye kit érdekel, az új béta pedig most érkezett, egyelőre még nincs hír új ficsörökről. Az Apple fejlesztőinek már hivatalos kívánságlista is a rendelkezésére áll, a Please Fix The iPhone project azzal próbál nyomást gyakorolni a cupertinóiakra, hogy csokorba szedi a telefon hiányosságait, és a beérkezett igények alapján sorrendbe rendezi azokat. Ki gondolta volna, de első helyen a kopipészt áll, második helyen a wifis szinkronizálás, harmadik a Flash és így tovább. A lista elején van egy-két olyan kívánság is, ami az Apple-programozóknak gyakorlatilag pár perc alatt megoldható, sokat pedig már régen megoldottak az Installer alkalmazásai, kíváncsi vagyok, mennyire lesz jó fej az Apple, és hány kérést teljesít karácsonyig.