Biztosat csak este tudok mondani, de az új laptopokról azért kiszivárgott egy-két infó: több Apple-közeli forrás számolt be arról, hogy az Intel GMA-kat többé nem látjuk viszont a laptopokban, az új MacBook Prókban a Geforce 9600M, míg a MacBookokban a 9300M, vagy a 9400M hasít majd. Sőt, nemcsak a videokártyákat bízzák az nVidiára: állítólag új MCP79 chipseteket kapnak a MacBookok és egy kifejezetten energiatakarékos megoldást hegesztenek az Airbe is. Az Apple kérésére az új platformot csak egy nappal a keynote után, október 15-én mutatja majd be az nVidia, hogy nagyobbat szóljon Steve Jobs szájából.

Ha tényleg érkeznek a Geforce 9m-es kártyák, az jelentősen felturbózza az almalogós laptopok grafikai teljesítményét, de főleg a MacBookokét. A Prók ezzel a cserével nagyjából másfélszeres, míg a MacBookok legalább háromszoros teljesítménynövekedést realizálhatnak. Ráadásul olyan ficsöröket kapunk, mint a DriveCache gyorsasága, vagy a Hybrid SLI, aminek a lényege, hogy mindaddig az integrált videovezérlő van használatban, amíg a teljesítményigény a nagyobb testvért nem követeli, vagyis az Appleinsider szerint egyszerre két vezérlő is helyet kap majd a gépekben. Az OpenCL ügyének is jót tesznek az nVidia kártyái, hiszen támogatják a szabványt, amit a jövőre megjelenő Snow Leopard operációs rendszerrel kíván kihasználni az Apple. Ezenkívül a 9m-es kártyák csípőből dekódolják a HD filmeket, ami jó táptalajt ad annak a Kevin Rose-féle pletyknak, miszerint az új laptopok már Blu-Ray-támogatással jönnek ki.

Miután újabb fotók járnak közkézen, a MacBook Prók kialakításáról is megtudtuk ezt-azt: a DVI helyett például mini DVI csatlakozó lesz a gép oldalán (csakúgy, mint a MacBookok esetében), és eltűnik a Firewire 400-as port, csak egy 800-as csati marad (ami a mérete alapján lehet akár Firewire 800/3200 is, ezt egyelőre nem tudni).

Mondom, este minden kiderül.