Amióta Peter Oppenheimer elejtett egy megjegyzést az idei év nagy dobásáról, amivel a konkurencia állítólag évekig nem tud majd versenyezni, sorra jönnek a találgatások. Néhány hete titokzatos informátorok arról adtak hírt, hogy az (állítólagos) októberi esemény a Brick-ről (tégláról) fog szólni. Azóta mindenféle variáció napvilágot látott, az elnevezésről sokaknak egy új Mac mini képe ugrott be.

A Computerworldnél azonban már tudni vélik a rejtély megoldását: a Brick nem egy termékre, hanem egy gyártási módszerre utal, amely során egy alumíniumtéglából lézerrel és  nagynyomású vízzel egyben vágják ki az új MacBookok házát.

Az Apple állítólag évek óta dolgozik a forradalmi gyártási eljáráson, és ha a hír igaz, a szabvánnyal akár még a gyártási folyamatok területén is meghatározó szerephez juthat. Sokan kételkednek a hír valódiságában, mivel egy ilyen eljárás (a mostani elképzelések szerint) óriási energiazabálással, ezáltal nagyon magas előállítási költséggel járna. De ha az Apple-nél tényleg úrrá lettek ezen a problémán, akkor hamarosan megláthatjuk a csavar-, és illesztésmentes MacBookokat.