Pedig a CNN iReport nevű oldala azt állította pénteken, hogy a vezért kórházba szállították, hogy ott életmentő beavatkozást hajtsanak rajta végre. Ezt azonban a kaliforniai cég a leghatározottabban tagadta:

"Egyszerűen nem igaz" - mondta a vállalat szóvivője, Steve Dowling.

A CNN azzal védekezik, hogy az iReportot az átlagembernek hozták létre, akik olyanokról is hallanak, amik az újságírókhoz csak késve jutnak el, az iReporton viszont mindent kiírhatnak magukból. Egy ilyen rendszerben viszont gyakrabban jelentkezhet hiba, téves információ, mint egy többszörösen ellenőrzött szerkesztőségi hierarchiában.

Hogy a piacok milyen irreálisan működnek manapság, azt jól mutatja, hogy egy tökéletesen alaptalan információ hírére 10 százalékkal csökkent az Apple-papírok értéke, Dowling felszólalása után azonban hamar visszahízott az árfolyam. Lehet, hogy most is a tesztoszteron áll az ügy hátterében, mindenesetre időnként nevetséges dolgok történnek a tőzsdén.

Bár a CNN már eltávolította a hírt, azt több oldal is átvette, szóval akit érdekel, hogy mi nem történt Steve Jobsszal, az például itt elolvashatja.