A részvénypánik tovább gyűrűzik, lassan 100 dollár alá esik az Apple-papír, miközben a Macek és iPhone-ok piaci részesedése továbbra is meredeken felfelé ível: a weben tolongó számítógépek közül a Macek 8.23 százalékot képviselnek, az augusztusban mérthez képest (7.86%) ez 5 százalékos emelkedést jelent. Még érdekesebb, hogy a Windows esése ugyanebben az időintervallumban ugyanekkora mértékű (90.66-ról 90.29 százalékra csökkent), vagyis úgy tűnik, az Apple kizárólag a Windowsos tábort csalogatja át, ha szabad ilyen merész követketetést levonnom.

Az iPhone webes részesedése is 7 százalékos emelkedést mutatott, a telefon 0.32 százalékon áll. Tegyük hozzá, hogy ugyanennyi volt a részesedés közvetlenül az iPhone3G megjelenésekor is, vagyis pont annyival több készülék van forgalomban, mint amennyivel kevesebbet webeznek a felhasználók az újdonság varázsát követően.

Az internetes forgalmat vizsgálhatjuk böngészők szerint is, itt az Apple részesedése valamivel négy százalék feletti (Az Appleblogon ugyanez 14%).

És ha már piaci részesedés: az Egyesült Államokban minden ötödik értékesített laptop Macintosh volt a júliusi-augusztusi forróságban. Ha nem az eladott darabszámban, hanem dollárban vizsgáljuk a forgalmat, az Apple részesedése 35 százalékos. A növekedés leginkább a back-to-schoolnak köszönhető.