Az Adobe nemsokára kész lesz az iPhone-hoz készült Flash Playerrel, úgyhogy az hamarosan megjelenhet, amennyiben gyorsan átesik az App Store ellenőrzési rendszerén, mondták el a vállalat illetékesei.

Paul Betlem szerint rajtuk már nem fog múlni, de az iPhone egy erősen zárt és őrzött rendszer és az Apple dönti el, hogy mi jelenjen meg az online boltban. Amennyiben a kaliforniai cégnek tetszik a Player, az "hamarosan" megjelenik a Store-ban, mondta Betlem.

Az Adobe márciusban jelentette be, hogy elkezdett dolgozni a Flash iPhone-os verzióján, három hónappal később már javában tesztelték a rendszert. Úgy tűnik, fél év pont elég volt az átirat elkészítésére.

Hogy mi lesz a szoftver sorsa, egyelőre kérdéses, mindenesetre Steve Jobs korábban úgy nyilatkozott, hogy a mobileszközökbe szánt Flash Lite használhatatlan, mert nem úgy jeleníti meg a webes tartalmakat, ahogy az elvárható lenne, míg a pc-s verzió túlságosan leterheli az iPhone-t, a böngészés lassú, akadozó tőle. Az Apple vezére egy középutas terméket hiányolt, amin az elmúlt hónapokban keményen dolgoztak az Adobe mérnökei, kiderül, hogy mennyire sikerült elnyerni vele Jobs tetszését.

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a nem elvárhatóan megjelenített webes tartalom még mindig jobb, mint a nem megjelenített webes tartalom.