Hamarosan Németországban is lesz szerződésfüggetlen iPhone, hivatalos ártáblázat még nem született, és bár a kevesebb kötöttséggel kínált telefont csak októberben kezdik forgalmazni, az eddigi pletykák nem túl bíztatóak. Pont most lepődtem meg az angol telefontársaság korrekt hozzáállásán, úgy tűnik, máris itt az ellenpélda.

A telefon 569 euró (137.000 Ft) lesz, ami magában foglal száz euró lebeszélhetőséget. Ha ez az összeg elfogy, minden perc 29 cent (70 Ft), és minden megkezdett webezéssel töltött perc 9 cent (22 Ft) lesz. Igen, jól hallottátok, percalapú adatforgalom-elszámolásról beszélek.

De a legszebb az egészben, hogy a telefont netlockkal látják el, vagyis csak a T-Mobile hálózatán lehet vele netezni. Ezt a korlátozást egy év után eltávolítják, ha befizetsz ötven eurót. Csak hogy összehasonlítsuk az egy évre szóló szolgáltatásokat: Angliában tizenkét hónapig ingyen és korlátlanul netezhetsz a feltöltős iPhone-nal, ezután pedig folytathatod jó szokásodat havi tíz fontért (kb. 13 euró, 3000 Ft).

Én szeretném azt hinni, hogy ez csak megalapozatlan pletyka, és a német T nem tervezi ilyen csomaggal kiszúrni a nép szemét. (Köszönjük doorsnak a linket)