Úgy tűnik, a T-Mobile a jövő héten kezdi forgalmazni az első Android operációs rendszerrel ellátott telefonját, a HTC "Dream" elnevezésű üdvöskéjét. Az Android telefonok utáni várakozást sokan az iPhone körüli hype-hoz hasonlítják, mindenesetre a felhasználók a Google-től is elvárják az innovatív és maximálisan felhasználóbarát megoldásokat. És persze valami pluszt.

Az Androidról egyelőre nem sokat tudni, csak annyi biztos, hogy a felhasználó maximális erővel lesz ráuszítva a Google-szolgáltatásokra. A T-Mobile mindent megtesz, hogy a kevés hivatalos információ ellenére fenntartsa az érdeklődést, és különböző pletykákat hint el. Innen lehet tudni a szeptember 23.-i bemutatás időpontját, a Wall Street Journal pedig tudni véli az árat is: 199 dollár lesz a telefon. A legújabb pletykák szerint készüléket október 17.-én lehet először megvásárolni.

Sokan ezektől a telefonoktól várják, hogy az iPhone vetélytársa lesz, többet szeretnének kapni, mint szimplán egy újabb okostelefont. Mások a Google-uralomtól tartanak: a vállalat láthatóan azt szeretné, ha minden adatforgalmat az ő szervereiken hajtanánk végre. A HTC mindenesetre büszke az új készülékre, és első körben állítólag 600-700 ezer telefont szeretnének leszállítani. Reméljük, hogy tényleg nagyot szól majd, mert a versennyel csak mi járunk jól.