A Computerworld merész találgatásokba bocsátkozott a várva várt MacBook Pro szériafrissítéssel kapcsolatban. A dizájn mindenképpen megváltozik, hiszen a laptop mostani külsője 2003-as, és azóta elég sok víz lefolyt a Dunán:

Lássuk, mit várnak a lapnál:

- Lekerekített, vékonyabb alumínium ház, Air után szabadon.

- 16:9-es LED-képernyő, vagyis megváltozott méretarány, az új modelleket 16 coltól  18.4-es átmérőig várják, de nem kizárt egy 14.1 colos példány felbukkanása sem.

- Beépített 3G technológia, ha már ennyit szoptak vele a mérnökök, hogy jól működjön az iPhone-ban, igazán belepasszírozhatnák az antennát a felsőkategóriás laptopokba is.

- multi-toch, üveg trackpadról is pletykálnak, és az új anyag gondolata be is indította a Computerworld újságíróinak a fantáziáját: képernyőt képzelnek el az üveg alá, arra meg widgeteket.

- a billentyűzetet illetően is az Air dizájnját várják, amitől sokan most a szívükhöz kapnak. Felvetettek még egy Optimushoz hasonló, minden billentyűre külön kijelzőt varázsoló megoldást is, de szerintem csak vicceltek.

- HDMI videokimenet is várható, vagy nem, a HD technológia terjedése miatt lenne ésszerű, hogy ne kelljen átalakítóval vacakolni.

- Lehetne benne GPS is, de akkor ugye egy ahhoz tartozó programot is prezentálni kellene, ami meg nem valószínű.

- Blu-Ray meghajtó is jó lenne, Kevin Rose hallott is valamit olyasmit a 10.5.6-os oprendszerről, hogy támogatja majd a formátumot. Ha igaz, akkor a MBP-ba mindenképpen kell előbb vagy utóbb ilyen meghajtó, legalább opcionálisan.

- a processzor tekintetében erős a bizonytalanság, a Centrino 2 adja magát, de mint azt korábban hallottuk, az Apple-közeli informátorok sutyorogtak valamit arról, hogy nem egy az egyben veszik át az Intel technológiáját. Meglátjuk.

- beépített HD kamerával is szívesen szórakoznának a fiúk, szerintem itt már elgurult a gyógyszerük.

- Az ár az újság szerint változatlan lesz. A nagy termék-jóárasítás közepén én sem hiszem, hogy drágítanák a készüléket, olcsóbb meg már amiatt sem lehet, mert próról beszélünk.