Több oka van annak, hogy az Apple operációs rendszere nem fut el bármelyik számítógépen, csak a Macen, de az egyik legfontosabb az EFi: a pc-kben ugyanis még az előd, a BIOS van, így aztán már a rendszerindításnál kiderül, hogy nem almalogós gép van az OS alatt. Persze szoftveres bűvészkedéssel már sikerült ezt megkerülni, de a végeredmény sosem volt stabil. A Psystart már tovább ment egy lépéssel, és eleve olyan gépeket állított össze, amik alkalmasak voltak a módosított Mac OS X futtatására, de azok a konfigurációk nem voltak mindenki számára elérhetők.

A trükközés azonban újabb szintre lépett, amikor az EFi-X bemutatta a hardveres kiegészítőjét. Az usb-s kütyü elvileg EFi-kompatibilissé teszi a gépet, úgyhogy nem kell szoftveres rásegítés, a Mac OS-nek stabilan kell futnia a gépen.

A legmeglepőbb, hogy a dolog hibátlanul működik. A Gizmodo szerint a sima játékpécén ugyanolyan stabil a kütyüvel az Apple operációs rendszere, mint a Mac Prón, a 10.5.5-ös frissítés is hibátlanul felmászott, és nem kellett feltört frissítésekre várni, mint a Hackintoshok esetében. A blog azt állítja, hogy az EFi-X teljesíti az ígéretét.

Tudni kell a kiegészítőről, hogy az nem pénzspórolásra jó, és a gyártó is azt állítja, inkább azoknak alkották meg, akik nagyobb teljesítményre vágynak, mint amit a Macintoshok nyújtani képesek. Ennek megfelelően a cucc 155 dollárba, 27 ezer forintba kerül és nem is fut mindegyik gépen, csak amelyikben ezek az alkatrészek vannak.

Bár az EFi-X-ses pc-ken a Macekhez képest a Leopard sokkal lassabban, két perc alatt bootol be, utána viszont már úgy működik, mint egy Mac.