Az American Technology Research elemzői módosították az előrejelzéseiket az Apple pénzügyi helyzetéről: az idei évre a korábban becsült 32.9 milliárd dolláros árbevételhez, és 5.34 dolláros részvényenkénti hozamhoz képest az új becslés szerint 32.8 milliárdra és 5.29 dolláros részvényhozamra számíthat az Apple.

A csökkenés oka nem a Macek eladási mutatóiban keresendő: Shaw Wu elemző elmondása szerint a számítógépeket alacsonyabb átlagáron fogja értékesíteni az Apple. Ez egybevág azokkal a feltételezésekkel, hogy az Apple hamarosan betör az ezer dollár alatti laptopok piacára.

Ami az elemzésben sokkal nagyobb változásra utal, az az Apple-részvények várható plafonértéke az elkövetkezendő 12 hónapra, ezt az elemző 220 dollárról 205 dollárra módosította, ami nyilván az Apple-részvények utóbbi hetekben tapasztalható mélyrepülésének köszönhető, a papír az egy hónappal ezelőtti 180 dollárról 149 dollárra esett vissza.

Az ATR nem is a rövidtávú eredményektől félti a cupertinói céget, hiszen a back-to-school sokat hoz a konyhára, és a karácsonyi őrület még hátravan: az új laptop, a MacBook Air nem teljesít úgy, ahogy azt várták, és utánpótlás híján bajban lesz a cég. Hacsak nem virít nagyot év végéig az új Macekkel az Apple, tartós árbevételcsökkenésre számíthat a pécépiacon.