Megérkezett a várva várt új firmware, a frissítés robosztus, 237 megabájtot kell lerántani a szerverről, hogy a 2.1-es szoftver egyáltalán szóba álljon velünk. Kábé 10 perc alatt felment a frissítés a kölcsöntelefonra (nem az enyémre, mert az ugye elromlott). A nagy kérdés persze az volt, hogy mennyire lesz stabil az iPhone, meg használható: hogy kikapcsolható lesz-e végre a szövegjavítás, ami minden magyar szót automatikusan átír angolra. Lássuk a medvét.

Új ikon jelöli az EDGE és a 3G hálózatot, egyszerűbb, pofásabb. Full térerőt látok a 3G felirat mellett, és a jelerősséget stabilnak mutatja, ami szokatlan. Az iTunes a capacity-jelzőn a programjaimat külön zöld színnel jelzi, az "other" kategóriát megbontva.

Első kísérletre a Google térképén még körülbelül sem talál meg a szoftver, kimegyek a házból, hátha. Bennem van a hiba: be kellett kapcsolni a Location Services-t, eddig ezt automatikusan átkapcsolta, ha a helyzetemet kértem le. A GPS jól működik, ha kimegyünk a szabad ég alá, bár tegyük hozzá, hogy nem is ígérték a helymeghatározó szoftver frissítését.

Az újdonság, a magyar billentyűzet a helyén van, csak nem ér semmit. A hosszú 'ű' és 'ő'' betűvel egészült ki a felhozatal, de még mindig sokáig tart, amíg az ember megvárja az ékezetes karakterek felbukkanását, inkább nem használ ékezeteket, ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a magyar nyelv beállítása után végre nem nyúl a szavakhoz az iPhone, nem írja át a nemet menre. A magyar nyelv támogatása ellenére a .hu végződést nem építették be a .com alatti variációkba.

A telefon hátlapja még mindig langyos, lehet hogy még nem hűlt ki a telepítés óta. A telefon akkuidő-csökkenéséről, és az esetleg előforduló hívásmegszakításokról, a backup gyorsaságáról később tudok csak nyilatkozni, most elmegyek bevásárolni, meglátjuk, lesz-e csokifagyi, meg térerő.