Vagy maga az Apple, nem tudom. A játék ugye szeptember hetedike óta kapható, akinek van már vele tapasztalata, írja le és esetleg mesélje el azt is, hogy milyen érzés megkülönböztetett felhasználónak lenni. Arra gondolok, hogy az egyik legjobban várt lényépítős, galaxishódítós játék erősebb hardvert követel, ha Mac OS X-en futtatjuk, mintha Windows-zal próbálkoznánk.

Egészen pontosan egy fontos gpu esett ki a támogatott gyorsítók köréből: a GMA950-es, ami pedig az egyik legelterjedtebb maces csip. Ez volt ugyanis hosszú ideig a MacBookban, sőt, a Mac miniben a mai napig, na ezeknek a gépeknek a tulajdonosait például kapásból kizárja az Eletronic Arts a mókából.

Vagyis hát dehogy zárja: fel kell tolni a gépre egy Boot Campet, elindítani a Windowst és már fut is a játék, mert a Microsoft operációs rendszerét használva már semmi baja nincs a Spore-nak a GMA950-essel. Persze menet közben nyilván kiderül majd, hogy a játék szaggat, nem száz százalékos az élvezet, de annál mindenképp többet kapunk, mintha Macen próbálkoznánk, azaz a nullánál.

Egy nálam értőbb szakember esetleg elmagyarázhatná, hogy miért lehetett megoldani Windows XP-n azt, amit Mac OS X-en nem. Főleg, ha nemcsak annyi a magyarázat, hogy mer’ szar az epöl.