Na szóval, jövő héten a kilencedikei "Stevenote"-é lesz a főszerep, és persze - mint mindig - jöttek a találgatások. Ezúttal is Kevin Rose nevezte ki magát egyszemélyes kémcsoportnak, és nem telt el úgy hét, hogy ne jelentkezett volna be legalább egyszer, hogy mit hallott, mit látott. Azt ugye tudjuk, hogy a Digg társalapítója néha csúnyán melléfog a találgatásaival, de hát istenem, az ő célja is biztosan az, hogy ezentúl javítson az átlagán. Lássuk az eddig érkezett pletykákat:

Azt lehet tudni, hogy a szeptember kilencedikei eseményen a zene lesz a kulcsszó. Kevin azzal kezdte, hogy kiszivárogtatott képeket az új iPod nanóról. Állítása szerint az iPod touch is apró ráncfelvarráson megy keresztül, és a pletykák szerint sokkal olcsóbb lesz: az alsó modellt 100 dollár alatt meg lehet majd kapni (szemben a mostani háromszázzal). Ez utóbbit már az RBC elemzője, Mike Abramsky állította. Ha találgatás, akkor bátor. A pletykák szerint egyébként a iPod touch árzuhanása valamennyi iPod árát magával rántja, ami inkább tűnik egy logikus következtetésnek, mint kész ténynek.

Érkezik az iTunes 8. Kevin szerint jelentős újdonságok találhatóak az Apple új médiaközpontjában. Ilyen lesz a Genius, ami automatikusan készít playlisteket a könyvtáraidban található zenékből, kigondolja, mi-mihez passzol. Én már alig várom, hogy megizzasszam, biztosan szórakoztató dolgokat lehet kihozni belőle (már ha létezik). Kevin szerint lesz még megújult Grid view, új Visualizer, hogy a szemünknek is jó legyen.

Egy másik pletyka szerint az iTunes Store Unlimited előfizetéssel az amerikai vásárlók korlátlan mennyiségben tölthetnek le zenéket, amit az előfizetés ideje alatt hallgathatnak. Eddig úgy tűnik, hogy csak az iTunes Store-ban található zenék fele lesz elérhető a szolgáltatással, de még dogoznak az ügyön, állítja a forrás.

Kevin Rose szerint még bemutatják a készre kalapált iPhone 2.1-es firmware-t, aminek már nagyon itt van az ideje. A szoftverfrissítések kapcsán megemlíti, hogy a Mac OS 10.5.6 update-ben már benne lesz a blu-ray-támogatás is. Nem mintha kötözködni akarnék, de egyelőre még a 10.5.5-ről is csak annyit tudunk, hogy legutóbb már csak tizenkét fő tesztelési területet nevezett meg az Apple. Kevin, Kevin, megütöd a bokádat. Mondjuk ezzel a kijelentéssel nem kockáztat sokat.