Az iPhone-fejlesztők türelmetlenek, és ez érthető. Az Apple még mindig nem ásta ki magát a bajból, amibe a hiányos szolgáltatások és az alulméretezett erőforrások miatt került (lásd MobileMe és társai). A cupertinói központban dolgoznak a problémákon, de a befektetők nem kegyelmeznek: a részvényárfolyam a nyár eleji 190 dollárról most már 160 dollár alá esett. A fejlesztők is panaszkodnak.

Az a baj, hogy az AppStore-on található alkalmazásokhoz elkészülő frissítések túl későn jelennek meg az online boltban a programozók szerint. Sokan arról panaszkodnak, hogy egy, vagy akár két hetet is kell várni, amíg az adott szoftver update-je nyilvánosan megjelenik, másoké viszont néhány nap alatt kikerül: nem nagyon érti senki, mi alapján kerülnek elbírálásra az egyes programok. Pedig a biztonsági javítások olyanok, hogy mindenki jól jár, ha időben célba érnek.

A másik probléma: a fejlesztők már többször rákérdeztek, de még nem kaptak értesítést arról, hogy mikor kerül vissza a push notification-szolgáltatás a felhasználókhoz. A válasz: majd ha kész lesz. Ugyanígy hiányos a tájékoztatás arról, hogy az egyes alkalmazásokból mennyit adtak el: a programozó csak a havi összesítő alapján értékelheti a saját munkáját, nincs lehetőség sűrűbb csekkolásra. Nagyon úgy tűnik, a fejlesztőknek várniuk kell, mert van még egy-két javításra váró dolog, mielőtt a most felsorolt problémákkal is komolyan foglalkozni tudnának az Apple-nél.