Az Electronic Arts bejelentette, hogy kilenc új játékot fejleszt az Apple telefonjára, a címek magukért beszélnek: Yahtzee Adventures, EA Mini Golf, Lemonade Tycoon, Mahjong, Monopoly: Here & Now The World Edition, SimCity, Tiger Woods PGA TOUR 09, Need for Speed Undercover, és a The Sims 3.

A fentiek közül valószínűleg a The Sims 3-életszimulátor lesz a legkeresettebb alkalmazás, de a SimCity is elég nagy várakozással néz szembe, szóval majd meglátjuk. Egyértelműen a Need for Speed feladata lesz a telefon hardverének megizzasztása, én kíváncsian várom, mit tudnak majd hozni a vasból, amiről ugye azt tudjuk, hogy John Carmack is messze a Nintendo DS és a PSP fölé helyezte a telefon erejét - a játékok tekintetében, persze. Innen csórtam egy táblázatot, ami persze semmire sem jó, de nagyvonalakban összehasonlíthatunk néhány műszaki paramétert, az mindenesetre egyértelmű, hogy a telefon nemcsak a nagy kijelzőnek köszönheti ezt az elismerést:

Szóval még mindig várjuk a játékokat, amik végre kihasználják az iPhone rejtett erőtartalékait. Az EA egyébként azt is elmondta, hogy a nagy érdeklődésre számító Spóra (Spore Origins) szeptember 7.-én jelenik meg, szóval addig már csak kettőt kell aludni. Az első képek alapján jó mókának ígérkezik.