Nehéz elképzelni ennél kellemetlenebb bakit, de attól még igaz: a Bloomberg tévedésből kiadta Steve Jobs nekrológját. Az Apple vezérének életét, eredményeit taglaló 17 oldalas írást épp frissítette a társaság egyik alkalmazottja, de véletlenül el is küldte azt, így is előfizetők ezrei olvashatták döbbenten a hírt, hogy a Mac alkotója nincs többé. A halál időpontja és oka persze nem szerepelt az anyagban, de az azonnal hívandók listája igen: köztük szerepel Heidi Roizen, Jobs korábbi barátnője és Steve Wozniak, az Apple társalapítója.

Azóta persze bocsánatot kértek az esetért, és kiderült, hogy az írás csak tévedésből került nyilvánosságra, nincs új információ Jobs állapotáról, sem arról, hogy hasnyálmirigyrákja kiújult volna.

Az eset mindenesetre sokat mondó. Ha valaki súlyosan beteg, a nagyobb szerkesztőségek előre megírják a nekrológját, hogy ne hirtelen kelljen összerántani a teljes életrajzot. Éppen ezért gondolhatnánk azt is, hogy a Bloomberg szerint Jobsnak nincs sok hátra, de előfordul, hogy inkább biztosra mennek a szerkesztőségek, és megírják az összefoglalót akkor is, ha csak a gyanú áll fenn. Aztán szerencsés esetben évekig, vagy még tovább vár a cikk, hogy meghaljon, akiről szól.

Egyébként meg akinek halálhírét keltik, sokáig él.