Van ugye ez a nem elhanyagolható probléma bizonyos iPhone3G telefonokkal, amik megmagyarázhatatlan szeszélyességgel bontják az egyébként rendelkezésre álló kapcsolatot a 3G-hálózattal. Egy göteborgi lap elhatározta, hogy megkeresi a legszerencsétlenebb iPhone3G-vásárlót, és leteszteli a telefon antennáját, abban van-e a hiba. A korábbi tesztjükhöz hasonlóan ezúttal is megállapították, a probléma nem az antennával van, az végig erős jelet fog és rendesen működik.

Mi lehet akkor a gond? Az Appleinsider egy ismeretlen AT&T-közeli informátort idéz, aki elmondja, hogy a gond a telefon energiaszabályozásával lehet, ugyanis ha ez nem megfelelő, főleg a nagy sávszélességű letöltések esetében, ez történhet: a telefon feladja. Az iPhone 2.0.2 használóknál azonban a problémák száma lecsökkent, de Steve Jobs is elismeri, hogy még nem értek a dolog végére. "Ez egy ismert hiba, ami a következő update-ben orvosolni fogunk szeptemberben" - írta egy levelében.

A csökkent képességű 3G-s telefonok miatt az Apple-nek kijár a verés, amit úgy tűnik, meg is kap. Az egyik vásárló ugyanis beperelte, amiért az ígért 3G-élményből semmit nem tapasztalt, csak magas vérnyomást és falhoz vágott telefont. Az alabamai nő a "Kétszer gyorsabb, feleannyiért" reklámszöveget kéri számon az cupertinói cégen, meg minden bizonnyal egy borsos kis kártérítést is akar.

Újdonsült magyar iPhone3G tulajdonosok, tapasztalt közületek valaki hasonlót?