Nagyjából biztosnak tűnik, hogy a kommunista rezsimnek is volt köze az iTunes kínai blokkolásához, minekutána most feloldotta azt. Múlt heti sztori, hogy miután az online zeneáruházra felkerült az uszító, terroristagyanús Songs for Tibet, és azt szolidaritásból vagy 40 olimpikon letöltötte Kínából, elérhetetlenné vált a Store. Az albumon egyébként olyan előadók fordulnak meg, mint "Vérfürdő" Sting, Alanis "A halál nem elég" Morisette, ráadásul felkerült rá egy 15 perces beszélgetés a Dalai Lámával, ami valószínűleg nem túl nagy sláger a kínai kormánypartikon.  

A Dalai Láma a világhatalmat követeli a megszeppent Bushtól

Mostantól újra elérhető Kínából a szolgáltatás, de a Songs fot Tibet továbbra sem, legalábbis ezt állítja a Register (itthonról mindenesetre látszik).

A két fél nem kívánja kommentálni az esetet, az mindenesetre kiderült a kínai kormány szócsövének számító China.org.cn-ről, hogy az öntudatos kínai netpolgárok (ahh, milyen borzasztó szó) szeretnék elérni, hogy Stinget, meg a pofátlan bagázst örökre kitiltsák Kínából. Most majd megtanulnak kesztyűben dudálni a Dalai "Terrorista "Láma támogatói!