A San Diegói bírósághoz fordult David Walsh, az Apple egyik technikusa, állítása szerint azért, mert a cupertinói cég megsértette a kaliforniai törvényeket, mivel a őt módszeresen menedzsernek titulálta, hogy ne kelljen neki túlórapénzt fizetni.

A "menedzser" dolga egyébként az volt, hogy hálózatokat telepítsen, a kábelek között buheráljon és rendben tartsa a gépparkot, ami ugyan rendkívül felelősségteljes munka, mégsem lehet mondani, hogy beleférne egy középvezető napi rutinjába. Walsh kitálalt, az alkalmazott szerint gyakran előfordul, hogy látszólag egyéni pizíciók olyan állásokat takarnak, amit egyébként más néven nagyon sokan művelnek még. Így azonban nehéz az összehasolítás.

"Ilyen például az, amikor a 'Senior' szót rakják a hálózati mérnök titulus elé, noha az összes hálózati mérnök ugyanazt a munkát végzi" - állítja a felperes. Elmondása szerint munkája során többször kellett éjszakába nyúlóan dolgozni, többször hívták fel hétvégén és este tizenegy óra után is. Elvárja, hogy a munkakörök pontosan definiálva legyenek, és a túlórákat korrektül fizessék ki. Az Apple szokás szerint nem nyilatkozott a folyamatban lévő ügyről.