Nem sokkal azelőtt, hogy törölték volna az App Store-ból az ezerdolláros, semmire sem jó ökörséget, Armin Heinrich I Am Rich nevű alkalmazását, valaki beszopta – egy szerencsétlen júzer letöltötte, de nem sznobizmusból, hanem véletlenül.

„megtaláltam néhány barátommal, röhögve rákattintottunk a vásárlás gombra, mert azt hittük, csak egy vicc, és kíváncsiak voltunk, mi történik”.

Hát az történt, hogy ezer dollárt levontak a számlájáról, mivel hősünk laptopján aktiválva volt a iclick, így a tranzakció akadály nélkül végbement. A szerencsétlenül járt Lee5279xx most az Apple segítségét kéri, hogy visszakapja pénzét, de akárhogy is végződik ez a sztori, az nyilvánvaló, hogy egyeseknek nem szabadna pénzt adni a kezébe.

köszönet bobbyperunak a linkért

update: állítólag összesen nyolcan tették magukévá az alkalmazást, mielőtt az Apple törölte volna az AppStore-ból. Heinrich kikéri magának a történteket: "Nem tudom, miért tette ezt az Apple, tudtommal semmilyen szabályt nem szegtem meg" - nyilatkozott az esetről a német származású fejlesztő.