Úgy tűnik, az új iPhone érkezését követő kapkodást egyik oldalon sem tudták hiba nélkül lekövetni: az Apple  másodszor kér elnézést előfizetőitől a MobileMe miatt, amiért az európai ügyfelek számláján egy dollár helyett (ami a folyószámla ellenőrzése miatt kell) 121 angol fontot zároltak. Hoppá. Még 30 nap ingyenes trial mód az érintetteknek, a korábbi kedvezményen felül. Az AT&T is másodszor követi el ugyanazt a hibát: a honlapjukon meghirdették, hogy az iPhone tulajdonosok ingyen használhatják a legutóbb meghirdetett 17.000 wi-fi hotspotot az Egyesült Államok területén. Nincs ingyen, tévedés van.

Aztán itt voltak a korábbi problémák: a szerverleállások az új iPhone megjelenésének napján, nehézkes iTunes 7.7 és iPhone 2.0 update a régi készülékeken, kifogyott iPhone 3G készletek a boltokban. A vállalati megrendelések is több hetes várakozás elé nézhetnek. Persze naponta félmillió eladott készülékre nem lehet rendesen felkészülni. Vagy mégis?

Talán pont ezek miatt - meg persze a Google és a Microsoft kiábrándító pénzügyi jelentése is kellett hozzá, a részvények zuhanása az AAPL papírokra is hatással volt - az Apple részvények is láthatóan esni kezdtek. Hétfőn azonban a cupertinói cég is közzéteszi negyedéves jelentését, és a szakértők erősödést jósolnak az előző, és az egy évvel ezelőtti értékekhez képest is. És ebben még nincs is benne az új iPhone. Ettől függetlenül az Apple-nek össze kell kapnia magát, a sok hiba hosszútávon könnyen megbosszulja magát.