Újabban el vagyunk látva bírósági ügyekkel. Ezúttal a Motorola perel, mégpedig Mike Fengert, aki márciusban elhagyta a vállalatot és az Apple-hez szegődött, mint az iPhone sales részleg elnöke. A Motorola ex-igazgatója az európai, afrikai és közel-keleti térség mobiltelefonrészlegének vezetésével volt megbízva, távozásakor részvényopciós egyezséget kötöttek vele, ráadásul még megdobták pár millióval, amennyiben két évig nem vállal hasonló tisztséget konkurens vállalatoknál. Mike Fenger elfogadta az ajánlatot, majd csatlakozott az Apple-teamhez, pont akkor, amikor az új iPhone3G világméretű elosztására került sor. A Motorola vezetősége - érthetően - most hiányolja az ablakon kidobott, talicskányi pénzt. Meg egyáltalán.

A Motorola szerint ebben a pozícióban nem tudja ellátni a munkáját anélkül, hogy önkéntelenül is felhasználná a Motorola üzleti titkait. Mivel Fenger ekkora területen rendelkezett tapasztalatokkal, ezenkívül az utóbbi időben még a latin-amerikai piacot is felügyelte, az Apple-nek tökéletes választásnak bizonyult.

A Motorola és az Apple neve legutóbb olyan összefüggésben merült fel, hogy az új iPhone-vásárlók legnagyobb része az illinoisi vállalat korábbi vevői közül kerültek ki. Úgy tűnik, mára már az alkalmazottak is ebbe az irányba vándorolnak: Fenger már két másik alkalmazottat is átcsábított a cupertinói vállalathoz.