Gondolom mindenki látott már legalább egyet a Get a Mac-sorozatból, ami a pc-t és az Apple gépeit állította szembe egymással. A windowsos rendszert egy kövér, élre vasalt fickó személyesítette meg, míg a Macintosht egy laza, fiatal figura. Most abba ne menjünk bele, hogy melyik volt a szimpatikusabb, az alapvetően empatikus emberiség persze azonnal beleszeretett a gömbölyű, szerencsétlen, szemüveges alakra, de az biztos, hogy a kampány sikeres volt, az Apple részesedése folyamatosan nőtt. Ez volt eddig.

A Vista marketingéért felelős szakember, Brad Brooks viszont azt ígérte, a Microsoft visszavág. A vállalat eddig alvó óriás volt, amit most felráznak és csatába küldenek, mondta. A pontos részletek még nem ismertek, de Brooks szerint olyan hirdetések várhatók, amik a Vista használhatóságát emelik ki a többi operációs rendszerrel szemben, szóval fincsi reklámháborúra számíthatunk.

Már látom is a lelki szemeim előtt, ahogy a Time Square egyik oldalára kipakolt Apple-reklám lézerrel rátámad a másik oldalra kiszögelt Vista-neoncsíkokra, amik halálos ultraibolya-sugárzással vágnak vissza.

Mindenesetre a Bank of Montreal kimutatása szerint az aktuális negyedévben 2,5 millió Macintosht ad el az Apple, köszönhetően egyebek közt a Vista gyengélkedésének (az XP már túl öreg ahhoz, hogy bárkit átcsábítson), és az is v friss hír, hogy a Macet vásárlók fele új júzer az Apple berkein belül. Itt az ideje a válasznak, meg a harcnak, mert az mindig jó.